tiistai 13. helmikuuta 2018

KUUDENNET LUOKAT YRITYSKYLÄSSÄ ti 6.2.2018

Koulumme kuudesluokkalaisten yhteiskuntaa, yrittäjyyttä ja talouselämää koskeva oppimiskokonaisuus huipentui toiminnallisen päivän viettämiseen Yrityskylä Pohjanmaan ylläpitämässä oppimisympäristössä Strömbergin Puistotiellä.
 
Yrityskylässä oppilaat toimivat jokainen omassa ammatissaan jossakin ennalta sovitussa yrityksessä. Päivän aikana he saivat harjoitella roolejaan työntekijöinä, kuluttajina ja yhteisön jäseninä.


Päivä käynnistyi sillä, että yritysten toimitusjohtajat hakivat pankista yritykselleen lainan. Jopa kaupunginjohtajakin asioi Nordeassa laina-asioissa.
 
 


Tiimipalavereissa työntekijät suunnittelivat yrityksen toimintaa.  
 
 
 


Yritykset tekivät tilauksia ja kauppoja ja hoitivat laskutuksensa. Palkat laitettiin maksuun kaksi kertaa päivän aikana.
 


Atrian kahvilassa palvelu oli sekä ystävällistä että asiakkaan huomioivaa. Kahvila huolehti Yrityskylän työntekijöiden lounaista ja virkistyshetkistä.
 

Jokainen Yrityskylän työntekijä varasi itselleen ajan terveystarkastukseen työterveydestä. Tarkastus sisälsi näkötutkimuksen, verenpaineen mittaamisen ja tasapainotestin.
 
 

Lopuksi kaupunginjohtaja ja yritysten toimitusjohtajat pitivät kukin lyhyen puheen torilla.


Samassa tilaisuudessa jaettiin myös palkinto yritykselle, jonka Yrityskylään osallistujat olivat äänestäneet parhaan palvelun yritykseksi. Voiton vei Nordea.

 Palkintoja annettiin myös menestyneille kisoihin ja peleihin osallistuneille työntekijöille.
 
 
 
Isolahden koulun kuudensien luokkien oppilaat, opettajat ja mukana olleet sosionomiopiskelijat kiittävät Yrityskylä Pohjanmaan järjestäjiä ja osaavia ohjaajia mukavasta ja kokemuksellisesta päivästä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti