keskiviikko 25. lokakuuta 2017

YK-päivän viettoa

Yhdistyneet kansakunnat (YK) on maailmanlaajuinen hallitusten välinen yhteistyöjärjestö, joka perustettiin 24. lokakuuta 1945. Maailmanjärjestö perustettiin toisen maailmansodan jälkeen edistämään kansainvälistä rauhaa ja turvallisuutta, oikeudenmukaisuutta sekä ihmisoikeuksia.
YK-päivää vietetään yhdistyneiden kansakuntien perustamisen kunniaksi.Meidän koulussa YK-päivänä järjestettiin UNICEF-luento, jonka piti Jani Lydén.
Luennon teemana oli etenkin lasten oikeudet.

Luennon aikana tuli erityisen selväksi se, että miten hyvin meillä onkaan asiat täällä Suomessa. Osaisimmepa arvostaa esimerkiksi ilmaista kouluruokaa!

Olemmekin aloittaneet koulussamme hyvän ruokailukäyttäytymisen viikot. Hyvään käytökseen ruokailussa kuuluu se, että ruokaillaan sivistyneesti, otetaan ruokaa vain sen verran kuin syödään, palautetaan astiat rauhallisesti, kiitetään lopuksi keittäjiä ja lähdetään välitunnille rauhallisesti ja viipyilemättä.
Tämän lisäksi pidämme aina tiistaisin täysin hiljaisen ruokailun, jolloin ei jutella laisinkaan ruokailun aikana.
 
Kouluruokailun tavoite on monipuolinen ja riittävä ruokailu hyviä ruokailutapoja noudattaen.
Monipuoliseen ruokaan totutellaan jo pienestä pitäen kotona. Kotona opetetaan lapselle hyvät ruokatavat ja ruokailuvälineiden käyttö. Koulu tukee vanhempia heidän kasvatusvastuussaan.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti