maanantai 21. maaliskuuta 2016

Leirikoulu 6AB 2015

Viime syksynä koulumme kuudesluokkalaiset lähtivät leirikouluun Kuusamoon. Tässä lyhyt teksti reissusta:
 
 
Maanantai 14.09.2015

Klo. 07:00 bussi lähti Kuusamoa kohti kyydissään kaksi kuudesluokkaa. Matka kestäisi noin kahdeksan tuntia. Ensimmäinen pysähdys oli Kalajoen ABC:llä. Sieltä matka jatkui kohti Tietomaata.

Tietomaa on Suomen ensimmäinen tiedekeskus. Kävimme siellä näyttelyn läpi, jossa oli paljon mielenkiintoisia kohteita. 45 metrin korkuisessa tornissa oli lasihissi, josta näkyi koko Ouluun. Siellä söimme myöskin lounaan.

 
Matka jatkui kohti Kuusamoa. Kolmas pysähdys oli Taivalkosken ABC:llä.

 
Vihdoin bussista näimme nuorisokeskus Oivangin. Pääsimme sisään majapaikkaamme. Siellä oli ensimmäisenä info. Infon jälkeen jaettiin avaimet. Veimme laukkumme huoneisiimme , jonka jälkeen oli leirikaste.

Leirikaste oli mielestämme hieman outo. Siellä naamamme maalattiin ja korvastamme leikattiin pala, taikauskon takia. Leirikasteen jälkeen huoneet laitettiin kuntoon ja mentiin iltapalalle. Iltapalan jälkeen oli iltatoimet ja hiljaisuus.

 

Tiistai 15.09.2015

 

Herätys jokaisena aamuna oli klo. 07:30. Herätyksen jälkeen oli aamupala. Se oli mainio.

Aamupalan jälkeen oli vuorossa korukivenhionta. Siellä jokainen sai oman korukivensä, josta hiottiin hienon näköinen kaulakoru.

Lounaan jälkeen oli tiimitehtävät. Jokaisen ryhmän piti suorittaa 5 tehtävää. Tiimitehtävien jälkeen oli luontolaboratorio.

Menimme bussilla lähipurolle hakemaan veden pohjassa olevia ötököitä, joita tutkimme leirikeskuksessa. Katsoimme ötököitä mikroskoopilla.

Päivällisen jälkeen oli runsaasti vapaa-aikaa.

Sen jälkeen oli sauna. Sauna oli juuri rakennettu, joten se oli hieno. Saunasta pääsi uimaan järveen. Veden lämpötila oli 11°c.


Keskiviikko 16.09.2015

 

Aamusta lähdimme Oulangan luontokeskukseen. Siellä katsoimme luontovideon Oulangan kansallispuistosta. Sieltä lähdimme kilometrin pituiselle kierrokselle, jossa näimme hienon kosken nimeltään Kiutaköngäs. Matkalla söimme aamulla tekemämme eväät.

Sieltä lähdimme Kitkajoen rantaan, josta lähdimme koskenlaskuun. Se oli kivaa! Menimme seitsemän kosken läpi, jotka olivat  eri vaikeustasoisia.

Päivällisen jälkeen lähdimme Angry Birds-aktiviteettipuistoon. Siellä kaikille riitti mieluista tekemistä.

 

Torstai 17.09.2015

 

Aamusta lähdimme pienelle karhunkierrokselle. Kierroksella näimme hienoja maisemia ja korkeita paikkoja. Myöskin näimme kuukkeleita ja muita eläimiä. Matkan varrella söimme eväitä. Vaellus kesti noin 7h.

Päivällisen jälkeen oli sauna, jonka jälkeen oli vapaa-aikaa ja iltatoimet.Perjantai 18.09.2015

 

Perjantaiaamuna lähdimme huskytarhalle. Tilalla oli noin 200 koiraa. Siellä oli myös poroja, hanhia, kalkkunoita, hevonen, laama, kanoja, pupuja ja lammas.

Lounaan jälkeen lähdimme suurpetokeskukseen, jossa näimme karhuja, ilveksiä, susia ja kettuja.

Suurpetokeskuksesta lähdimme kohti Oulua. Siellä söimme Ouluntullin Neste Oililla. Saavuimme koulun parkkipaikalle noin klo. 22:30
 
 
Jere Jokela 6B, Riina Vuorinen 6A, Siiri Vaara 6A sekä Lauri Taimisto 6B

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti